8.3.2010

villahousut – osa I.

ei, neulomismania, ei-kun-siis!, -into, ei osoita vielä(kään) hiipumisen merkkejä, mutta jatketaan silti sarjamme oldies but goldies parissa.


aloitin nämä jalkaterälliset henkselihousut samaan aikaan kuin äitiyslomankin, mutta eivät ihan ehtineet valmiiksi ennen kuin poika päätti ilmaantua pelipaikoille – 2,5 viikkoa laskelmoitua aikaisemmin. olen vähän, no, laiska laskemaan silmukoita (ja tekemään mallitilkkuja ja... eiku jätetään osa näistä neulojan perisynnit -paljastuksista toiseen kertaan). vauvan vaatteisiin olen siis koittanut löytää jonkin, edes "sinne päin", olevan ohjeen. varsinkin kun vauvojen mitat ja ulottuvuudet olivat etukäteen ihan täys mysteeri – tosin ovat sitä yhä edelleen.

ohjetta jalkaterällisiin housuihin ei kuitenkaan ihan niin vain löytynyt, joten aloitin kutomisen vyötäröltä käsityö elisasta saamieni random-villabyysien silmukkaluvun mukaan. tein vielä takapuolelle lyhennettyjä kerroksia ohjeen mukaan ja sitten aloitin sooloilun (ja siksi näiden valmistuminen vähän kestikin...). mutta ihan ässät näistä tuli – onhan nää mustat ja kudottu 2,5 puikoilla. vyötäröllä ja henkseleissä on helmineuletta, muutoin sileää. ja henkselit, ne menee tietenkin takaa ristiin. lanka on sandnes garnin musta lanett, joka harmillisesti nyppyyntyi melko tehokkaasti toisin kuin muut aikaisemmin lanetilla kutomani vaatekappaleet. voi musta – miksi juuri sinä!

2 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

Ihan huippukivat byysat! olen ihan pikkiriikkisen kateellinen sun kärsivällisyydestä ja taidoista..allekirjoittaneen repertuaari kun edelleen rajoittuu villasukkiin ja pipoihin.

Ja mitä harrastusten mummomaisuuteen tulee, niin tahtoisinpa muistuttaa eräänkin pikku-H:n muinaisista ristipistoista ;)

mii kirjoitti...

kiitos miss marjaana. täytyykin muistaa, etten postaa tänne mitään mahdollisia ristipistotöitäni ;)