25.4.2011

tilattua.

sain tilauksen: musta poolo 2,5-vuotiaalle. 

okei. 

niin paljon kun kutomisesta pidänkin, liittyy siihen olennaisesti kolme  t o d e l l a  pitkästyttävää työvaihetta: purkaminen, päätteleminen ja kokoon parsiminen. vaikka olinkin kutonut yhtä sun toista ennen odotusaikaa (ja käsityöhormonin laukeamista), ymmärsin vasta vauvanvaatteita tehtaillessani, että suljettuna neuleena on mahdollista kutoa kokonaisia vaatekappaleita. siis muitakin kuin pipoja ja lapasia. 
ja oikeastaan vasta veeran mekkoa tehdessäni ymmärsin, että suljettuna neuleena on mahdollista kutoa myös ihan kokonaisia aikuisten vaatekappaleita. siis ilman yhtään ainoaa yhteen parsittavaa saumaa! halleluja!



 jos kutominen ilman päättelyä on mahdollista, voisikohan kutominen ilman purkamistakin olla? tässä neulomossa purkaminen nimittäin vaikuttaa olevan aika usein ...osa prosessia. harvoin se tosin turhauttaa yhtä paljon kuin tällä kertaa. ehkä yli 92-, 80-, 62-senttisiä vaatteita ei vaan pitäis kutoa 2,5 puikoilla. tämä oli myös ensimmäinen työ, jonka aloitin töihinpaluun jälkeen, joten aikaa käsitöille oli huomattavasti aikaisempaa vähemmän. mutta nyt se on valmis, juuri sopivasti, kröhöm, toukokuuksi. toivottavasti sopii syksylläkin...
 
neuleen mallin on sovellettu samasta sandnes garnin ohjeesta, jolla edellinenkin raglan-neule on tehty. lanka musta lanett.

 ensimmäistä kertaa pitkään, pitkään aikaan en tiedä, mitä tekisin seuraavaksi. hämmentävää. 
(mikäli joku kuvitteli, että kutomiskausi päättyy samalla 
kun punkkukausi vaihtuu valkkarikaudeksi, niin ehei, ei suinkaan)

seuraavaksi ehkä jotain värikästä... tai no, edes valkoista.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas hieno neule. Teetkö mulle samanlaisen ensi talveksi (koon täytyy kyllä olla hieman suurempi)

mii kirjoitti...

kiitos :)

ai että hieman? riittääkö 100 senttiä suurempi?